fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Radovi na fojničkoj “Banji” pri kraju: 50 radnika će biti vraćeno na posao

Fojnički “Reumal” ove godine bilježi rekordnu posjećenost koja se može usporediti samo sa onom, nevjerovatnom, sezonom prije izbijanja pandemije.

Pandemija i raniji nagomilani problemi, ostavljeni od bivše Uprave, u jednom trenutku su “Reumal” bacili i “na koljena”.

Ipak, savjesnim poslovanjem i zajedničkom borbom menadžmenta i radnika te nepoljuljanim povjerenjem stalnih gostiju “Reumala”, ovaj hotel je počeo da dobija neke nove forme koje su prije dvije godine bile nezamislive.

Osim što se usluga u hotelu poboljšava iz dana u dan, plate povećane radnicima, svoje obaveze servisira redovno, Uprava “Reumala” je ušla i u jedan, za fojničke prilike, megaprojekat, a to je renoviranje fojničke “Banje”.

Ovaj projekat, osim što će uljepšati estetiku enterijera i eksterijera, suštinski će poboljšati boravak pacijentima ove ustanove.

Naime, izvršni direktor “Reumala” Alija Mukača nas je proveo kroz radove te nam omogućio uvid u buduće poslovanje fojničke “Banje”.

“Renoviraju se sva tri sprata, a posebno smoapostrofirali uređenje prvog sprata na kojem borave nepokretni pacijenti s dijagnozama paraplegije, kvadriplegije… Pažnju smo posvetili uređenju kupatila i olakšanom pristupu istim uz izmjenu podnih pločica. Također, kompletno renoviranje soba je praćeno i adekvatnim nadkrevetnim LED osvjetljenjima te novim sobnim inventarom” – govori nam direktor Mukača.

Posebno nas je dojmilo renoviranje bazena koji će biti dodatno prilagođen nepokretnim osobama uz jednu veoma bitnu novinu.
Naime, u ovom bazenu neće biti nikakvih hemijskih aditiva, već će se voda u bazenu svakodnevno mijenjati i uvijek će biti čista, fojnička termalna voda u svom izvornom obliku.

Za vrijeme obilaska, vidjeli smo brojne radnike kako rade na uređenju hodnika, vertikalnih prolaza, a, istovremeno, se postavljaju i nova stakla na portale pansionskog restorana. Velika pažnja se posvećuje uređenju recepcije jer je izuzetno bitan prvi dojam budućih i bivših gostiju.

“Radimo novu ventilaciju, dječiju igraonicu za naše male pacijente, uređujemo i apartmanski dio za naše goste, a novina za sve goste, ali i Fojničane, će biti nova fasada objekta koja će biti osvijetljena LED trakama te će “Banju” kao brand učiniti još vidljivijom” – dodaje direktor Mukača.

Također, primijetni su radovi i na vanjskom uređenju gdje se radi novo šetalište koje će biti osvijetljeno, ali i stari put za osobe u invalidskim kolicima koji će biti renoviran i ponovo asfaltiran.

“Nadamo se da ćemo ubrzo završiti s renoviranjem te očekujemo ponovno otvaranje “Banje” za naše goste početkom juna. Otvaranjem “Banje” na posao će biti vraćeno 50 radnika” – zaključuje Mukača.

U nastavku pogledajte fotografije koje smo zabilježili…


Pročitajte i ovo

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice u 83. godini života. Ukop i misa zadušnica …