fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” posjetili Memorijalni centar u Potočarima

Danas su učenici viših razreda OŠ “Muhsin Rizvić”, zajedno sa svojim profesorima organizovali posjetu Memorijalnom centru “Potočari”.

Učenici 8-ih i 9-tih razreda, njih 150, su iz Fojnice krenuli u 7:30h, a u Potočare su stigli oko 11:30h.

U Memorijalnom centru ih je dočekala Merima Mujčić koja je održala historijski čas u kojem je govorila o historijatu dešavanja Srebreničkog genocida.

Učenici su posjetili i Fabriku akumulatora u kojem su srebrenički Bošnjaci pokušali naći spas jula 1995. godine. U Fabrici su mogli pročitati deset srebreničkih priča te pogledati film o padu Srebrenice i izvršenom genocidu.

U 13h, učenici su klanjali džumu-namaz na musalli u Memorijalnom centru, a nakon džume-namaza, organizovan je ručak u prostorijam MFS EMMAUS u Potočarima gdje je domaćin bila Almedina Begović.

Posjeta Memorijalnom centru u Potočarima se organizuje svake godine i ovo je postao tradionalni doprinos sjećanju na žrtve genocida od strane OŠ “Muhsin Rizvić”.

Zajedno sa učenicima, u pratnji su bili direktor Zijad Bukvić, pomoćnica direktora Adisa Hodžić, Harun Pašalić, Tarik Zahirović, Najim Softić, Senada Ahmetak, Zlata Huskić, Merlina Curić, Faruk Duzani i Edina Bunić.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …