fbpx
Srijeda , 30 Novembra 2022

IZETBEGOVIĆ POSJETIO SREBRENICU I DOŽIVIO SRDAČAN DOČEK SREBRENIČKIH MAJKI

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović boravio je danas u posjeti Srebrenici, gdje je posjetio članice Udruženja „Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa“.

Članice Udruženja „Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa“, predvođene predsjednicom Munirom Subašić, su upoznale Izetbegovića sa svojim posljednjim aktivnostima.

Najavljeno je održavanje konferencije „Majkina marama“, posvećena tradiciji Bošnjakinja na ovim prostorima, kojoj bi trebale prisustvovati brojne poznate ličnosti iz svijeta.

Razgovarano je i o mogućnostima unapređenja statusa i kvaliteta života Bošnjaka u Srebrenici, te o konkretnim aktivnostima koje su već započete ili čija je realizacija planirana u narednom periodu.

Tokom boravka u Srebrenici će delegacija predvođena Izetbegovićem posjetiti i Memorijalni centar Srebrenica i Ured Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS u Srebrenici.

Pročitajte i ovo

Igrači Konyaspora na Grbavicu istrčali u majicama s likom Alije Izetbegovića

Fudbaleri Željezničara večeras na Grbavici igraju prijateljsku utakmicu protiv turskog Konyaspora, a igrači gostujućeg kluba …