fbpx
Srijeda , 17 Aprila 2024

Večeras nam stiže nova promjena vremena

Jutros je u našoj zemlji je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Bugojno, Sanski Most i Široki Brijeg 6, Jajce i Livno 7, Tuzla i Zenica 8, Bihać, Grude i Sarajevo 9, Mostar i Neum 11, Gradačac 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Jutarnji sati biće svježiji i ugodniji. Neuobičajeno visoke temperature tokom poslijepodneva, kod meteoropata bi mogle uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Sa noćnim satima, opšta slika djelimično će se pogoršati usljed nadolazeće promjene vremena, što će usloviti jačanje tegoba kod osjetljivih osoba.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti. Naoblačenje sa sjevera će uvjetovati kišu u noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni. U Sarajevu pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

Subota: U Bosni oblačno, većinom sa slabom kišom. U Hercegovini djelomično vedro, lokalno sa pljuskom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

Nedjelja: U Bosni pretežno oblačno. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom u jutarnjim satima. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 13 do 16 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom. U višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano, oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki .

Pročitajte i ovo

Oglasio se brat tragično stradale Amile Šehović

Amil Šehović, brat Amile Šehović, majke koja je preminula istog dana kad i njen sin …