fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Oklolno vozilo u dvorištvu Dodikove kuće: Policija nadgleda sve

Policijsko oklopno vozilo “Despot” parkirano je i na ulazu u porodično imanje Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša.

U ovo se uvjerila novinarska ekipa portala Srpskainfo kojoj policijski službenici nisu dozvolili da naprave nekoliko fotografija.Ispred imanja i na putu koji vodi do posjeda Dodikovih patroliraju policajci MUP-a Republike Srpske, a fotografisanje na cijelom ovom području je zabranjeno.

“Ne možemo vam zabraniti da se krećete javnim putem, ali fotografisanje nije dozvoljeno, jer bi se time mogla ugroziti bezbjednost”, rekao je novinarima policijski službenik koji nadgleda situaciju na ulazu na imanje.

Policajci legitimišu sve koji se vozilima kreću ka posjedu Dodikovih, uz uputstvo da se ne zadržavaju i ne fotografišu.

Pojačane mjere sigurnosti preduzete su jučer ujutru kada su se pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a i dva oklopna vozila Despot pojavila pred zgradom Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci.

“Negdje pred zoru su me obavijestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova su uvjerljive i vjerujem im. Nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio, niti ću”, izjavio je Dodik.

Povodom informacija da je ugrožena sigurnost člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice, jučer su razgovarali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Tegeltija je izjavio da su u prijetnje Dodiku “uključene i neke inostrane sigurnosne agencije”.

Pročitajte i ovo

Bliznakinje Azemina i Emina, imaju 24 godine i postale su hafize za isti dan

 5. augusta 2023. godine, u Kuvajtskoj džamiji u Matuzićima (Medžlis IZ-e Doboj) održana je svečana …