fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Bravo Asja: Oružane snage BiH dobile još jedno pojačanje iz Kraljevske vojne akademije

Čestitku Asji uputio je i ambasador Velike Britanije Matt Field.

Asja Atiković uspješno je završila obuku na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst.

Kroz bilateralnu saradnju u oblasti odbrane između Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine, značajan broj pripadnica i pripadnika Oružanih snaga BiH završili su školovanje na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst, vodećoj akademiji za vojnu obuku u svijetu.

Asja Atiković je tek treća žena iz Bosne i Hercegovine koja je pohađala ovaj izrazito zahtjevan program, koji svim vojnicima u službi kao i civilima iz BiH pruža priliku da postanu oficiri OS BiH, kazao je ranije ambasador Velike Britanije.

Čestitku Asji uputio je i ambasador Velike Britanije Matt Field.

“Čestitke kadetkinji Asji Atiković koja je danas uspješno završila obuku na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst!”, poručio je Field na svom Twitter profilu.

 

Asja Atiković završila je studij agronomije na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, a za ostvareni izvanredan uspjeh uručena joj je Zlatna plaketa “Student generacije Univerziteta u Tuzli”. Također, dobitnica je i Nagrade Grada Tuzla za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista u 2020. godini.

Nakon završenog studija agronomije odlučila pristupiti Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, koje su je privlačile svojom disciplinom i tajnovitošću.

“Smatram da sva svoja stečena znanja kroz prethodno školovanje mogu iskoristiti i u mom budućem pozivu u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Odlučila sam da se prijavim na konkurs za vojnika, a sa željom i ciljem napredovanja. U Centru za temeljnu obuku ‘Pazarić’ dobila sam pohvalu za izuzetno zalaganje i izvanredne rezultate postignute u toku temeljne vojničke obuke 24. klase i odabrana sam za vojnika. Čvrsto vjerujem da su Oružane snage Bosne i Hercegovine adresa koja mladima može pružiti sigurnost, znanje i priliku da ostanu u Bosni i Hercegovini”, izjavila je prošle godine.

Fokus.ba

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …