fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

“Ma kakva ravnopravnost spolova, žena treba da sjedi u kući i da mijesi pitu. Zna se gdje je ženi mjesto a gdje muškarcu”

Sanel Hasanović rođen je u Novom Pazaru, svojevremeno je boksao u reprezentaciji Srbije, a također je izlazio u ring u ligi za BiH u bokserskom klubu Željezničar. Mladi sportista je počeo i svoju profesionalnu karijeru, a potpisao je ugovor u Berlinu, sa Kuc Boxing Promotion.

U subotu ga očekuje njegov peti profesionalni meč u profi hali koju organizuje Kuc Boxing Promotion a koja će biti održana u Berlinu. Protivnik će mu biti Gruzijac Richard Pkhakadze u superteškoj kategoriji.

Tim povodom, danas smo razgovarali sa Sanelom.

“Slijedi peti profesionalni meč koji boksujem sa Gruzijcem. U pitanju je čvrst, iskusan i stariji protivnik i očekujem pobjedu. Uvijek idem na pobjedu, nadam se da će i tako biti ovaj put. Krenut ću u meč postepeno jer boksam ovaj meč u šest rundi. Pripreme za ovaj meč teku odlično, treniram dvaput dnevno, ali znam odraditi i tri treninga dnevno. Ovdje u Berlinu treniram s trenerom Michelom Trabantom i zasad sve dobro ide. Kada su u pitanju osjećaji pred meč, zasad nema straha niti pritiska, naravno, uvijek je prisutna doza pozitivne treme ali u suštini, sve se dobro odvija”, kazao je Sanel na početku razgovora.

Kako kaže, zadovoljan je svojim napretkom i ličnim rezultatima.

“Treniram jako, ali imam i dobrog menadžera ‘Kuc Boxing Promotion’. Imam 23 godine i mislim da je predamnom karijera, a moj cilj je titula prvaka svijeta. Što se tiče rituala pred meč, nemam nikakvih osim namaza i uvijek klanjam prije meča. Prije ulaska u ring proučim zikrim i smirujem se, te kada uđem u ring maksimalno sam koncentrisan na protivnika i psihički ‘lagan’ da tako kažem. Osim u sportu, dova i namaz mi pomažu i u privatnom životu, hvala Bogu, otkako sam uspostavio kontakt sa Allahom odlično se osjećam i, kao što rekoh, mnogo mi pomaže”, govori naš sagovornik.

Na pitanje kakve mu je promjene u privatnom životu donijelo bavljenje ovim sportom odgovara da je bilo promjena ali i odricanja.

Na podpitanje da li ga pripadnice suprotnog pola vole više otkako je postao bokser (smijeh) kaže da su ga žene uvijek voljele.

“Bokseri su emotivni po pitanju žena, ali ja nisam takav. Kod mene mora da se zna neki red, te mora da se zna ko je muško a ko je žensko u kući. Zna se gdje je ženi mjesto, a gdje muškarcu”, izričit je Sanel.

Na pitanje da li to znači da nije pobornik ravnopravnosti spolova ističe da nije.

“Kakva ravnopravnost spolova, žena treba da sjedi u kući i da mijesi pitu (smijeh). S druge strane žene treba paziti, jer to su nježna bića, ali svakako one koje su vrijedne te pažnje”, zaključio je Sanel Hasanović u razgovoru za Source.ba portal.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …