fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Veliki požar iznad Zenice: Vatrogasci bespomoćno gledaju u vatru

Na području Zenice požari ne jenjavaju već drugu noć zaredom. Večeras je vatrena stihija zahvatila veće područje planine Lisac, a vatrogasci bespomoćno mogu samo posmatrati kako vatra guta veću površinu trave i drveća.

U predvečernjim satima nova lokacija i nova nekontrolisana vatra zahvatila je područje planine Lisac gdje se nalazi i glavni relej za šire područje, a kako nam je rečeno iz Profesionalne vatrogasne jedinice sve ekipe su na terenu.

“Vatra koja je večeras izbila na Liscu prvenstveno je krenula prema releju, a promjenim smjera vjetra sada već ide ka naselju Gradišće. Naše ekipe su na određenim položajima, a zbog nepristupačnog terena nemoguće je gasiti ovaj požar”, kazali su nam iz PVJ Zenica.

Zbog aktivnih velikih divljih požara na području grada Zenice u Vranduku, Janjićima i drugim mjestima sve ekipe vatrogasaca su na terenima s policijom, a razmatra se i angažman Gorske službe spašavanja koja je sinoć do kasno u noć gasila požar na Zmajevcu.

Mještani koje smo sreli nedaleko od Gradišća sumnjaju da postoje osobe koje podmeču požare, a iz MUP-a ZDK su danas saopćili da je na području Breze procesuiran F. S. koji je na svojoj parceli zapalio travu i nisko rastinje koje se kasnije proširilo na veće područje piše Klix.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …