fbpx
Ponedjeljak , 6 Februara 2023

Inspekcija u kontrolama u tri kantona otkrila 24 neprijavljena radnika

Porezna uprava FBiH – Kantonalni porezni uredi Sarajevo, Novi Travnik i Orašje izvršili su u prethodna dva dana 87 inspekcijskih kontrola u kojim su otkrili 24 neprijavljena radnika i 15 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Također, otkrivena su dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i tri objekta koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenih radnika, nepostojanja fiskalnog uređaja, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja – zapečaćeno je sedam objekata i izdata su 73 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 119.650 KM.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, građevinarstva, priređivanja igara na sreću klađenjem, ugostiteljstva, djelatnost trgovine na malo naftom i naftnim derivatima i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene su na području: Ilidže, Vogošće, Novog Grada, Novog Sarajeva, Centra, Starog grada, Travnika, Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Fojnice, Orašja, Oštre Luke, Vidovica i Boka s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Pročitajte i ovo

Detalji tragedije u Zenici: Nakon roditelja, život sebi oduzeo i Emrah Kulačić

Još jedna tragedija u Zenici obilježila je nedeljno večer. U Klopčama je 15-godišnji mladić oduzeo …