fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Ovo su nastradali Mustafa i Jasmina: Poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Tomislav grada

Utvrđena mu koncentracija alkohola u organizmu od 1,85g/kg

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Livnu, Nedim Begić danas je, kako je potvrđeno Dnevnom avazu, donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva Livanjskog kantona i Ivanu Miškiću (22) odredio jednomjesečni pritvor.

On je osumnjičen za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336 stav 2, a u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa zbog omamljenosti iz člana 333 stav 1 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Miškić je pritvoren zbog postojanja osnova sumnje da je u nedjelju, 12. marta u tri sata ujutro, upravljajući automobilom Mercedes 204 u mjestu Sarajlije kod Tomislavgrada ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni promet i doveo u opasnost živote ljudi, prouzročivši smrt dvije osobe.

Dolaskom na raskrsnicu, na kojoj se nalazi znak STOP, Miškić se, naime nije zaustavio kako bi propustio drugi vozilo, automobil Golf koje se kretalo iz smjera Mokronoge prema Oplečanima, a kojim je upravljala Jasmina Selimović (20) i u kojem su se nalazili Mustafa Tiro (30) i Anida Dilaver (20), svi iz Tomislavgrada.

Usljed sudara, došlo je do zanošenja Golfa i promjene smjera, nakon čega se automobil zabija u ćošak štale prekoputa raskrsnice. Na licu mjesta su smrtno stradali Selimović i Tiro, dok je Dilaver kolima Hitne pomoći prevezena u SKB Mostar i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Nakon uviđaja, Miškiću je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 1,85 g/kilogramu.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 12. aprila 2022. godine ili do nove odluke Suda.

Medžlis Islamske zajednice Tomislavgrad na svojoj je Facebook stranici objavio osmrtnice Jasmine Selimović i Mustafe Tire, od kojih se opraštaju njihova rodbina, prijatelji i komšije. Njima je danas klanjana dženaza, a zbog njihove tragične smrti, danas je u Tomislavgradu proglašen dan žalosti, odlukom načelnika.

 

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …