fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje opet pala zbog preopterećenosti

Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ) otvoren je jutros u 8 sati. Međutim, kako javljaju čitaoci portala “Avaz” stranica je već u prvim minutama pala.

Jedan od čitaoca koji nas je kontaktirao kazao je da je u 8:05 sati pokušao da se prijavi na poziv, međutim, nije mogao pristupiti stranici.

– Isto ovo se dešava iz godine u godinu. Kada stranica bude ponovo dostupna bit će navedeno da je popunjen poziv. Svake godine ista priča – rekao nam je čitalac iz Tuzle.

Podsjećamo, rukovodilac Sektora za aktivnu politiku zapošljavanja FZZZ-a Haris Huskić na konferencije za novinare u Sarajevu je rekao da će javni poziv u vezi Programa sufinaniranja zapošljavanja 2022. biti otvoren od 14. do 16. marta, da predviđa zapošljavanje 9.000 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH, te da su za tu namjenu predviđena sredstva u iznosu od 45 miliona KM.

– To su znatno veća sredstva u odnosu na prethodnu godinu s tim da će ovim pozivom biti raspisano 35 miliona KM, dok će mjera ‘tražim poslodavca 2022’ biti naknadno raspisana, vjerovatno krajem proljeća – naveo je Huskić.

Javni poziv za Program sufinansiranja samozapošljavanja “Startup 2022” koji je namijenjen nezaposlenima bit će otvoren od 16. do 18. marta, a za njegovo provođenje Zavod je planirao sredstva u iznosu od 16 miliona KM. Namjera tog programa je, kako je dodao Huskić, potaknuti najmanje 2.500 osoba s evidencije nezaposlenih na samozapošljavanje, pokretanje djelatnosti/društva, kao i na zapošljavanje drugih osoba s evidencije nezaposlenih.

Ono što se dogodilo jutros jeste da je stranica pala.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice

Preminuo je Vjekoslav (Anto) Bućo iz Fojnice u 83. godini života. Ukop i misa zadušnica …