fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Zbog Dodikovog nerada na čekanju sporazumi vrijedni 1,2 milijarde KM

Analizirajući aktuelno stanje kada je riječ o nepotpisanim međunarodnim sporazumima, kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, sačinio je analizu iz koje je vidljivo da zbog nerada člana Predsjedništva iz entiteta RS odnosno zbog odbijanja saglasnosti na brojne sporazume koji čekaju na realizaciju, na čekanju je 1.2 milijarde neiskorištenih sredstava.

Ukrajina je, nažalost, nova podloga za politička prepucavanja na domaćem terenu.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da naša zemlja nema jedinstven stav u vanjskoj politici jer tu politiku, prema njegovim riječima, sprovodi SDA. Dodaje da se, kako kaže, otuđeno Ministarstvo vanjskih poslova BiH pretvorilo u sredstvo za političke manipulacije. Stigao je i brz odgovor prozvanih.

Ministrica Bisera Turković kaže da Dodik umjesto da osudi rat pokušava relativizirati jasan stav BiH. Turković ga je podsjetila da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, u ime BiH potpisao Nikola Špirić, dok je Partnerstvo za mir koje je trasiralo put BiH ka NATO-u prije 15 godina potpisao SNSD-ov Nebojša Radmanović.

Pročitajte i ovo

Dodik nudi dvije milijarde KM za “razdruženje”: Zašto je ta priča besmislena

Kao više puta do sada Milorad Dodik je danas gostujući na Face televiziji iznova ponavljao …