fbpx
Ponedjeljak , 22 Aprila 2024

Slučaj u BiH: Mileva u kući držala arsenal oružja

Okružno javno tužilaštvo (OJT) u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Vlasenici, je nakon provedene istrage 17. januara podiglo optužnicu protiv Mileve Simić zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako je objavljeno na zvaničnoj web-stranici OJT Istočno Sarajevo, Osnovni sud u Vlasenici potvrdio je optužnicu 22. februara.

Optužnicom se Milevi Simić stavlja na teret da je u neutvrđenom vremenskom periodu, na neutvrđen način, a sve do 22. marta 2021. godine, u svojoj porodičnoj kući i pomoćnom objektu, koji se nalazi u mjestu Glušac kod Milića, držala vatreno oružje, minsko – eksplozivna sredstva i municiju.

U optužnici se navodi da su policajci, između ostalog, pronašli ruski karabin, kalibra 7,9 milimetara, sa optičkim nišanom, više metaka, dva koluta namotane žice za potezne mine, tri trotilska metka, dva incijalna detonatora, tri kutije od minobacačke mine, kalibra 82 milimetara, u kojima se nalazi dopunsko punjenje za minobacač i kutija za minobacačke mine. 

Radiosarajevo.ba

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …