fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

“Prijetnje” Dodiku stare dvije godine, u pitanju performans youtubera

Video na kojem “nepoznata” osoba u sarajevskom Mc Donaldsu u Titovoj ulici nudi “milion eura” za ubistvo Milorada Dodika star je dvije godine.

U pitanju je performans youtubera Super Daki nazvan “PLJAČKAM BANKE” – Socijalni eksperiment. Ako želite, možete se uvjeriti, detaljnim pregledom priloženog videa, piše Istraga.ba.

“Socijalni eksperiment” Super Daki je na youtube postavio 20. februara 2020. godine. Dakle, tačno dvije godine prije nego što će Gorica Dodik objaviti sporni klip tvrdeći da je život njenog oca Milorada ugrožen.

“Ugledao se na Merimu Mulić, ona je javno pozivala na ubistvo i nije krila ni ime ni lik, ova pi… se sakrio iza maske”, napisala je Gorica Dodik, opisujući video u kojem nepoznat muškarac, sa maskom na licu, podiže novac i pita prisutne goste – ko će ubiti Milorada Dodika za milion eura.

 

Prvog radnog dana ove sedmice, ministar unutrašnjih poslova Republike Dragan Lukač je započeo je osežnu istragu.

“MUP RS-a locirao mjesto snimanja, te istakao da je sve pripremljeno i montirano, jer postoji čovjek koji spremno snima dok osoba ulazi unutra maskirano i nudi određen novac da bi neko izvršio takvo ubistvo”, saopćio je Lukač.

O kojem se objektu radi, moglo se vidjeti prilikom prvog pregleda snimka. U pitanju je, naravno, Mc Donalds u Titovoj ulici u centru Sarajeva.

Ministar unutrašnjih poslova RS je dobro istražio i drugi segment. Sve je bilo pripremljeno i montirano, jer postoji čovjek koji spremno snima. I to je, naravno, logično. U pitanju je performans: Lažni pljačkaš. U šestominutnom videu Youtuber Super Daki šeta ulicama Sarajeva sa, navodno, opljačkanim novcem, a zatim ulazi u Mc Donalds gdje gostima “nudi” milion eura za ubistvo Milorada Dodika.

Video na kojem Super Daki nudi milion eura za ubistvo Milorada Dodika nije bio toliko popularan. Pregledalo ga je tek 20 hiljada. No, sada će, sigurno, popularnost porasti.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …