fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Predivna ljubavna priča iz Fojnice: Pero i Ruža Lovrić proslavili 65 godina braka!

Čuvaj ljubav u svom srcu. Život bez ljubavi je poput vrta bez sunca u kojoj je cvijeće mrtvo.”

Donosimo vam lijepu ljubavnu priču iz naše Fojnice. Kada su iskrena ljubav i poštovanje sve manje na cijeni, glavni akteri naše priče su dokaz da prava i trajna emocija itekako postoji.

Jučer su , u Fojnici Ruža Lovrić i Pero Lovrić sa Tješila proslavili 65 godina braka, s tim da je Pero ima duplo slavlje te proslavio i svoj 93. rođendan.

Slavlje su im upotpunile i uveličale kćerke kojih imaju šest, te zetovi, unučad i praunčad.

Njihova ljubavna priča kreće 1957.godine. Ruža i Pero upoznali su se za Duhove. Malo ko u ovom dijelu BiH ne zna za tradicionalne Duhove u Fojnici. Taj trenutak je za njih bio sudbonosan te su jučer proslavili “velikih 65 godina” zajedno.

Tokom zajedničkog života, život im je uljepšalo šest kćerki, dvanaest unučadi i sedam praunučadi.
Život Pere i Ruže nije bio lagan, ali uz puno ljubavi, strpljenja, poštovanja jedno prema drugom i mira u kući bilo je sve moguće.

Redakcija portala gospodinu Peri i gospođi Ruži čestita na ovoliko godina zajedničkig života, uz želju da ih još mnogo dočekaju zajedno.

Kćerke su im se zahvalile pismom zahvale.

”Hvala vam za sve što ste učinili za nas. Posebno hvala na svakoj toploj riječi podrške. Hvala vam što ste nam svojim uzorom i zajedništvom izgradili sigurne staze i svojom vjerom i molitvom osnažili naše živote. I da smo mogli birati nebi našli savršenije roditelje. U zdravlju još dugo, dugo nam živjeli, stoji u pismu Peri i Ruži, u potpisu njihovih kćećerki, Slavice, Lucije, Tereze, Janje, Cecilije, I Katice.”

Izvor: Elmina Pašalić/mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …