fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Kakva sramota: Nogometni savez BiH nije čestitao Dan nezavisnosti

Vjerovali ili ne, Nogometni savez Bosne i Hercegovine nije 1. marta čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ako uđete na zvaničnu stranicu Saveza, pronaći ćete svašta, samo ne ono što je moralo biti objavljeno.

Nogometni savez BiH je česta tema u bh. medijima, ali rijetko u pozitivnom kontekstu, posebno otkad ga je preuzeo Vico Zeljković.

Tako je u decembru istom tom Zeljkoviću, bio zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države radi povezanosti sa Miloradom Dodikom, kojem je inače sestrić.

Poslije toga je prijateljsku utakmicu misteriozno otkazao Almedin Ziljkić, fudbaler Olimpije iz Ljubljane. Na stranici Saveza pisalo je da Ziljkić ne dolazi na okupljanje radi povrede, a samo 24 sata kasnije igrao je prvu postavu za Olimpiju. Naravno, nikome iz Saveza nije palo na pamet da bilo šta objašnjava.

Dok je na čelu Saveza bio Elvedin Begić, možda je bilo zamjerki, ali se barem Dan nezavisnosti naše domovine redovno čestitao.

O svemu su se oglasili i iz BH Fanaticosa: 

“Krovna kuća bh. fudbala jučer je ostala bez pristupa internetu ili nisu stigli zbog silnih obaveza da čestitaju praznik bitan za Bosnu i Hercegovinu. Ovim putem im srdačno čestitamo, Nogometni savez Bosne i Hercegovine – sretan Dan nezavisnosti!”, napisali su Fanaticosi.

Njihov post podijelila je prva zvijezda bh. košarke Jusuf Nurkić uz dva emotikona koji aludiraju na to da se čeka objašnjenje.

 

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …