fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Zelenski: Erdoan zabranio ruskim brodovima prolaz kroz Bosfor i Dardaneli

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Twitteru je objavio da je Turska odlučila zabraniti prolaz ruskim brodovima kroz svoje moreuze Bosfor i Dardaneli, koji su vodena veza Crnog mora s ostatkom svijeta.

On se zahvalio turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan) i turskom narodu na snažnoj podršci.

– Zahvaljujem mom prijatelju, predsjedniku Turske Republike Recepu Tayyipu Erdoganu i turskom narodu na njihovoj snažnoj podršci. Zabrana prolaska ruskih ratnih brodova u Crno more i značajna vojna i humanitarna potpora Ukrajini danas nam jako puno znače. Ukrajinski vam narod ovo nikada neće zaboraviti – napisao je Zelenski na Twitteru.

U saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turkiye navedeno je kako su Erdoan i Zelenski razgovarali o napadu Rusije na Ukrajinu i najnovijim zbivanjima na tom planu.

Erdoan je tokom razgovora izrazio saučešće građane Ukrajine koji su izgubili živote u ruskom napadu te poželio brz oporavak ranjenima.

Erdoan je poručio kako se trude da se primirje proglasi što je prije moguće kako Ukrajina ne bi trpjela daljnju štetu i kako bi se spriječio daljni gubitak života, prenosi Anadolija.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …