fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Skandal: Dušanka Majkić prijeti ruskom agresijom na BiH?!

Dušanka Majkić, državna je parlamentarka koja je u ovu instituciju stigla zahvaljujući svojoj stranci, SNSD-u, političkoj partiji na čijem je tronu Milorad Dodik.

Stavovi Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine – hoćemo reći, i on i Majkić svaki mjesec zajedno uzmu skoro 10 hiljada maraka na ime plaća od BiH – oko invazije Rusije na Ukrajinu nikoga nisu začudili.

Dodik je dakako jedan od tek nekoliko zvaničnika u Europi koji nisu osudili ono što je Rusija napravila Ukrajini, pa stoga ne bi trebalo čuditi da i Majkić smatra da je “fer i korektno” ono što se trenutno odvija u Ukrajini – a to je agresija.

No, Majkić je otišla i korak dalje.

U skandaloznoj poruci, zaprijetila je BiH ruskom agresijom:

“Da podsjetimo: Moskva je u martu 2021. godine rekla da će reagovati ako BiH preduzme korake ka pridruživanju NATO-u. Nemojte poslije da niste znali.”

Njena poruka izazvala je šok i zgražanje šireg dijela javnosti, a prvi je odgovorio delegat u federalnim skupštinskim klupama Amer Obradović koji je na Twitteru otvoreno poručio:

Državna parlamentarka prijeti ruskom agresijom na Bosnu i Hercegovinu. Dušanka, možda je tebi draže rusko govno nego američka pita i da huda ne znaš da takav stav vodi u izolaciju i bijedu, ali ovdje Rus nikad nije kročio…

I neće.”

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …