fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024

Džonson o Putinu: Sjetite se kako je završio Slobodan Milošević

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Johnson) reagovao je na rusku invaziju u Ukrajini, uvodeći “najveći set sankcija” koje je, kako kaže, ikada uvela britanska vlada.

Džonson je sankcijama ciljao na pojedince, a na meti se našao i bivši Putinov zet. Britanski premijer je tokom svog obraćanja rekao da je Vladimir Putin vratio rat u Evropu.

Prilikom govora u Parlamentu, Džonson je uporedio Putina sa ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem.

– Jedna od najfascinantnijih stvari koje Putin radi je to koliko postoji bliska paralela između njegovih poteza i poteza Slobodana Miloševića. Potpuno iste gluposti koje se prodaju o “mističnoj” uniji Kosova i Beograda, Kijeva i Moskve, potpuno ista agresija i sjetite se da je Slobodan Milošević preminuo na suđenju – rekao je Džonson.

On je rekao i da postoji mogućnost da Rusija napadne neku NATO članicu i da bi u tom slučaju njegova zemlja došla u odbranu NATO savezniku. Poručio je kako će Putin biti osuđen u očima svijeta i historije, te da nikad neće moći oprati krv Ukrajine s ruku.

Inače, Velika Britanija ranije je uvela sankcije protiv tri oligarha bliskih Kremlju i pet ruskih banaka, kao odgovor na rusko priznavanje separatističkih regiona u istočnoj Ukrajini.

Dauning Strit je potvrdio da će još pet oligarha koji su posebno bliski Kremlju biti sankcionisani, uključujući nekadašnjeg najmlađeg milijardera u Rusiji i bivšeg supruga kćerke Vladimira Putina Kirila Šamalova, predsjednika i generalnog direktora PSB banke Petra Fradkova, zamjenika predsjednika VTB banke Denisa Bortnikova, generalnog direktora United Aircraft Corporation Iuri Sliusara i generalnog direktora Novikombank Georgieva Elena Aleksandrovna.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …