fbpx
Nedjelja , 10 Decembra 2023

Željko Komšić: Nastavit ćemo da pružamo podršku Ukrajini

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić dao je jutros izjavu za medije nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin usred noći, oko 4 ujutro po našem vremenu, u vanrednom televizijskom obraćanju objavio da Rusija kreće u vojnu operaciju u Ukrajini.

Komšić je rekao da je jutros u 6 sati razgovarao sam sa ukrajinskim otpravnikom poslova „koji nas je zvanično obavijestio da je počeo napad na Ukrajinu i da Ukrajina traži našu podršku i ubuduće“.

„Država Bosna i Hercegovina se pridružila izjavi zemalja članica EU o situaciji u Ukrajini. U skladu sa svojim mogućnostima nastaviti ćemo da pružamo podršku Ukrajini“, naveo je Komšić.

Podsjetimo, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij proglasio je ratno stanje za cijelu zemlju.

U obraćanju koje je objavljeno na Facebooku, Zelenskij je rekao da Rusija napada vojnu infrastrukturu i granične jedinice.

Nemojte paničariti, spremni smo na sve, pobijedit ćemo“, rekao je Zelenskij, koji je potom razgovarao telefonom s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

Stižu izvještaji o granatiranju i eksplozijama u Ukrajini, te da ljudi masovno napuštaju glavnu ukrajinski grad Kijev.

Istočnoevropske članice NATO-a pozivaju se na član 4, što znači hitne konsultacije o vojnim planovima za Alijansu.

Ukrajinska vojska: oborili smo 5 vojnih aviona i jedan helikopter na istoku zemlje.

Pročitajte i ovo

Teleperformance Dan otvorenih vrata u Fojnici

Sprichst du Deutsch? Njemačka kompanija traži “pojačanje“, raditi možete iz svih dijelova BiH Teleperformance, njemačka …