fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Ezan odzvanja ukrajinskim šumama, Čečeni se spremaju za Kijev? (VIDEO)

Na društvenim mrežama objavljen je video koji navodno prikazuje čečenske vojnike u sklopu ruske vojske koji se pripremaju za obavljanje molitve. Navodno, oni su smješteni na granici Ukrajine i Bjelorusije, a uskoro bi se trebali pridružiti napadima na Kijev.

Na videu koji je objavljen vidi se vojnik koji uči ezan, tj. poziva muslimane na molitvu. Iza njega se nalazi na desetine Čečena u maskirnim uniformama, koji se nalaze u šumi, navodno na ukrajinsko-bjeloruskoj granici.

Podsjećamo, čečenski lider Ramzan Kadirov ranije je kazao da su Ukrajinci izmišljena nacija, kao što je rekao i ruski predsjednik Vladimir Putin. Kadirov je od Putina zatražio da predvodi napad na Kijev.

“Sa časova historije SSSR-a znam da je koljevka ruske državnosti i pravoslavlja Kijevska Rusija. Rusi i Ukrajinci su jedan, slovenski narod, sa zajedničkom historijom, kulturom, religijom. Nikad neću povjerovati da Ukrajinci sebe smatraju dijelom takozvanog zapadnog svijeta sa svim njegovim degenerisanim ‘vrijednostima’ i rusofobnom histerijom“, naglasio je ranije Kadirov.

Izvor: N1

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …