fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

„Srebrena značka“ Univerziteta u Sarajevu: Mladi Ajdin Halilić je novi krajiški hafiz!

Pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, u sriedu, 9.2.2022., cijeli Kur'an je proučio i tako stekao titulu hafiza Kur'ana Časnog Ajdin Halilić iz Sanskog Mosta. Ovo je još jedan veliki dan za Sanski Most, za cijelo Muftijstvo bihaćko i Islamsku zajednicu. Muhaffiz hafiza Halilića je bio hafiz Špendi Fidani, a hifz je aktivno učio skoro tri godine.

Svoju čestitku ovim povodom je uputio i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

“Hafiza Ajdina Halilića poznajem još iz medresanskih klupa. Uvijek je bio primjeran i uzoran mladić i neizmjerno sam sretan prije svega što je naše muftijstvo dobilo još jednog hafiza Kur'ana Časnog, a dodatna radost jeste što se radi o izuzetno nadarenom i čestitom mladom čovjeku, koga će hifz časnog Kur'ana dodatno oplemeniti. Čestitam hafizu Ajdinu, njegovim roditeljima, Medžlisu IZ Sanski Most, našoj medresi u Cazinu i našem Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Nadam se da će mu ova časna titula povećati bogobojaznost i pomoći da svoju misiju časno i odgovorno obavlja i da će naša zajednica s našim hafizom Ajdinom postati joč jača i kvalitetnija.” – istakao je muftija Kudić u svojoj čestitci.

Iz biografije

Hfz. Ajdin Halilić, sin Suvada i Feride, rođen je 26.02.1998. god. u Mechernich – SR Njemačka. Svoje porijeklo vodi iz Prnjavora. Osnovnoškolsko obrazovanje završio je Sanskom Mostu, nakon kojeg upisuje medresu Reis Džemaludin-ef. Čaušević u Cazinu, koju 2016. godine završava odličnim uspjehom. Fakultet islamskih nauka u Sarajevu je završio 2020. godine uz priznanje „Srebrena značka“ Univerziteta u Sarajevu. Trenutno je u procesu izrade magistarske teze na spomenutom fakultetu. Govori njemački, arapski i engleski jezik.

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …