fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Bolna ispovjest majke čija djevojčica je pala kroz prozor i preminula: Za tragediju dovoljan trenutak nepažnje

Beba stara 17 mjeseci nastradala je prije skoro dva mjeseca u Kraljevu kada je pala kroz prozor na trotoar, a sada je njena majka, na svom Instagram profilu odlučila da progovori o tragediji koja ju je zadesila.

Da podsjetimo, djevojčica je 24. decembra pala kroz prozor sa drugog sprata zgrade na pločnik, a očevici su pozvali Hitnu pomoć. Beba je prebačena u KC Kragujevac gdje su se ljekari dva dana borili za njen život, ali nažalost, bezuspješno. Majka djevojčice odlučila je da na svom Instagram profilu objasni šta se dogodilo i objavom potresla i rasplakala sve pratioce.

Ona je pojasnila da je željela da snimi video o tome šta se kobnog dana dogodilo, ali nije imala snage, te je napisala malo duži tekst. Kako je navela, u danu kada se nesreća dogodila sa kćerkicom je otišla u šetnju, pa u posjetu baki.

  • Baba ima terasu i Kasija je stalno izlazila tu, cijela ulica bi je čula koliko bi s smijala i koliko bi vrištala kada izađe sa njenim Simom – napisala je majka i nastavila:
  • Poslije par minuta sam je uzela i rekla babi: “Sve mi se nešto preznoje dlanovi kada vidim kako skakuće ovdje”, iako nema kako da padne, niti bilo šta. Još par minuta smo bile kod babe i otišle kući. Kad kažem da sam tog dana sve stigla, a zapravo nisam ništa, mislila sam na ovo. Kada stignemo kući znalo se, izuvamo se, obuvamo patofne, palimo njen omiljeni program i spremam joj kakao za spavanje. Od toga prvi put u životu nisam ništa uradila, znate li šta jesam? – navela je majka.

Ona je pojasnila da su u stanu imali prozor kog se mnogo plašila.

  • Mama mi je jednom prilikom rekla, iako sam to već znala sama: “Nemoj otvarati taj prozor, Kasija je vrcoprc”. Za neke stvari koje mi je pričala ujedno i za taj prozor rekla je: “Samo se jednom greška pravi”. Tog dana ništa od navedenog gore nisam uradila, samo sam otvorila taj prozor kog sam se toliko plašila i otišla da spremim kakao, da uspavam Kasiju – napisala je:
  • Bila je u njenoj kutiji sa igračkama, gledala sam je tako se lijepo igrala. Prišla mi je, zatrčala se jako i toliko jako mi je zagrlila nogu. Rekla sam joj: “Evo Kasi, sad će mama da spremi i dolazim da spavamo”. Ona je otišla. Nisam stigla da raspremim krevet, nisam stigla da spremim kakao, hitna se čula. Rekoh, bože šta li se dešava ovo, da pogledam, da se Kasija ne uplaši. Kada sam to pomislila sve mi je već bilo jasno. Kroz prozor sam se presavila i samo sam sa strane prozora vidjela njenu igračkicu.

Majka djevojčice navela je da se sve desilo u tri minuta, da su je ljudi gledali i govorili: “Jao, ne”.

  • Strčala sam iste sekunde bosa i znate šta? Nisam stigla ni da je vidim. Toliko su bili brzi i ja sam krenula odmah u bolnicu, opet nisam stigla da je vidim. Znate šta sam stigla? Stigla sam samo da zatvorim prozor kada je bilo i više nego kasno. Ta dva dana bila su mi kao vječnost. Nikad gora nikad više pitanja nikad više tuge u meni. Toliko sam samo željela da budem pored nje, nikad se nismo razdvajale. Baš nikad! Doktori su me pustili, svoju princezu sam mazila i rekla joj da je ona najjača na svijetu i da je najljepša i ljubila je tako nježno samo da ne osjeti bol. Drugog dana je već sve u meni umrlo. Dišem, ali ne živim – završila je svoju potresnu poruku Kraljevčanka.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …