fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Očajni roditelji Džene Gadžun, najavljuju drastične poteze

Amila Gadžun, majka dvoipogodišnje Džene koja je, prema otpusnom pismu KCUS-a i nalazu obdukcije, preminula nakon rutinske oftalmološke operacije u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, oglasila se na Facebook profilu. Nakon ćutnje, iskazala je svu nemoć i očaj roditelja, koji su prije dva i po mjeseca tragično izgubili kćerku.

„Želim da saznam ko je kriv za smrt naše Džene, ko je kriv za traume koje prolazimo i ja i muž i djeca, noćima ne spavamo. Djeca od trauma sjede do zore, muž iscrpljen od nespavanja ide na posao, radi na mašini, odgovran posao. U svakom trenutku može nekog od radnika ugroziti zbog umora i trauma.

Noćima imam gušenje, da ne nabrajam dalje. A još niko ne odgovara za smrt naše Džene, koja je bila zdrava, koja je imala jednu rutinsku operaciju u neadekvatnim uslovima.To je sve naša država i naš zakon!“, piše majka Amila Gadžun.

„Hoćemo istinu!“

Smatra da su dali vremena Tužilaštvu da rade na slučaju. Uz dogovor sa advokatom nisu htjeli održati proteste, nisu htjeli ometati istragu. Iz Tužilaštva ih, kaže, niko ne kontaktira, ne javljaju se na pozive, ni naše, ni pozive advokata. „Mi kao oštećena strana, niti naš advokat nemamo informaciju ni najmanju oko istrage”, piše očajna majka.

„Ukoliko se nastavi ova šutnja iz Tužilaštva, spremna sam svaki dan ispred Tužilaštva stajati sa svojom porodicom. Nećemo ni jesti ni piti. Hoćemo istinu, da neko odgovara. Dobili ste dovoljno vremena da istražite ko je odgovoran za smrt naše Džene”, napisala je majka dvoipogodišnje Džene.

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …