fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Objavljena prognoza do 14. februara: Velike promjene vremena pred nama

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas vremensku prognozu za period do 14. februara 2022. godine.

“Vedro i sunčano za dane vikenda je mnogima u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine dobro došlo da malo ublaži hladnoću, naročito jutarnju”, navode.

Početak februara u našoj zemlji, kako dodaju, proteći će u nestabilnim vremenskim prilikama. U Bosni će većinom preovladavati pretežno oblačno sa snijegom.

Susnježica i kiša prognozira se sredinom dana u nižim predjelima. U Hercegovini izvjesna je kiša u utorak (1. februar). Tokom sedmice više sunčanih sati i stabilnije. Vjetar u Bosni slab do umjeren uglavnom sjevernog i sjeveroistočnog smjera a u Hercegovini umjerena na momente i jaka bura.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -7°C do -1°C u Bosni, na jugu zemlje do 3°C. Najviše dnevne temperature između 1 i 7 u Bosni, u Hercegovini do 11 stepeni.

U periodu od 7. do 14. februara preovladavat će stabilno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni je u dolinama i duž riječnih tokova moguća magla. Temperature zraka u porastu i nešto veće u odnosu na prosječne za ovo doba godine.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i -4°C u Bosni, 7°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 4 i 10 stepeni u Bosni do 14 u Hercegovini.

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …