fbpx
Nedjelja , 22 Maja 2022

BiH: Podignuta optužnica protiv tri muškarca zbog smrti radnika

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Muje Zeće, Džeme Kardaša i Seada Kozića zbog teškog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine.

Djelo se veže sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva KS.

Optuženi se terete da su 30. oktobra 2013. godine i to Mujo Zećo u svojstvu direktora firme “Harysko“ iz Sarajeva, Džemo Kardaš u svojstvu šefa gradilišta navedene firme, te Sead Kozić u svojstvu poslovođe na gradilištu firme kojoj je bilo povjereno izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacije sa kolektorom uz lijevu obalu rijeke Vogošće, postupili protivno propisima i općepriznatim tehničkim pravilima čime je prouzrokovana smrt jedne osobe.

Dakle, prilikom izvođenja radova na iskopu kanala za postavljanje kanalizacionih cijevi na navedenom lokalitetu obrušila se zemlja uslijed čega je došlo do zatrpavanja radnika S.M. koji je smrtno stradao.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje pet svjedoka, tri vještaka i izvođenje oko 40 materijalnih dokaza, navedeno je.

Pročitajte i ovo

Promocija mladosti i ljepote: Maturanti Elči Ibrahim-pašine medrese prošetali Travnikom (FOTO)

255. generacija maturanata Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku prošetala je gradom večeras. Nakon danas održane …