fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Tijelo izmješteno iz stana: Došao je čovjek iz Sarajeva i platio sve što je trebalo

Nakon apsurdnog slučaja tijela preminulog 62-godišnjeg Zeničanina čije je beživotno tijelo ostalo zapečaćeno u stanu jer nema rodbine i nije imao ko da ga preuzme, konačno je dobio dostojanstven kraj.

 

Uplaćen novac

Kako nam je potvrđeno u policiji, nakon što je ova informacija odjeknula u javnosti, javio se čovjek iz Sarajeva koji je došao, uplatio novac za ukop.

– Došao je čovjek iz Sarajeva i platio sve što je trebalo. Zatim su tijelo preuzeli iz Gradskog groblja i bit će obavljen i ukop – kazali su nam iz policije.

Podsjetimo, beživotno tijelo Zeničanina danima se nalazilo u stanu, a nakon što su osjetili neugodan miris komšije su slučaj prijavile policiji.

Prirodna smrt

Po dolasku na lice mjesta, mrtvozornik je konstatirao da se radi o prirodnoj smrti. Problem je nastao što Zeničanin nije imao rodbine da plate ukop, a nije bio ni socijalni slučaj, pa je na vidjelo izašla neurednost sistema države.

Inače, nije ovo prvi put da se ovakav slučaj dešava u našoj zemlji, kao ni u Zenici, odnosno da mrtvo tijelo stoji u stanu jer nema ko da ga preuzme. Uprkos tome, još nikada nije uređen sistem za ovakve situacije.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …