fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Preminuo trogodišnjak koji je upao u vrelu vodu: Majka ga mazala kremama iako mu je otpadala koža od opekotina

Žena T. S. (32) iz Niša lišena je slobode nakon što je od posljedica opekotina, koje je zadobio, preminuo njen trogodišnji sin G. S., koga je osumnjičena majka liječila sama kod kuće.

Stravični slučaj zanemarivanja otkriven je kad je mališan u noći između petka i subote, oko četiri sata ujutru, prestao da diše, pa je njegova majka pozvala Hitnu pomoć, koja mu više nije mogla pomoći.

Ljekari koji su došli da pruže pomoć djetetu zatekli su mališana u jezivom stanju. Cijelo tijelo djeteta bilo je u opekotinama – priča izvor.

Htio da se kupa

“Ispostavilo se da je mališan upao u vrelu vodu i zadobio stravične opekotine, a da ga je majka, umjesto da ga odvede kod ljekara, mazala kremama i liječila u kućnim uslovima – objašnjava sagovornik.

Kako je dosadašnja istraga pokazala, nesreća se dogodila u petak popodne, u kući u kojoj mališan živi s mamom, bakom, sestrom od oko četiri godine i mlađom koja ima svega nekoliko mjeseci.

“Majka je, kako je utvrđeno, u dnevnom boravku navodno hranila najmlađu kćerku, a njena majka (53) oblačila je petogodišnjakinju. Mališan je sam otišao do kupatila, pustio toplu vodu u kadu i upao u nju. Najvjerovatnije je jadničak htio da se okupa i skinuo odjeću – kaže sagovornik:

“Dijete je plakalo, vrištalo i zapomagalo od bolova, a majka je umjesto da potraži pomoć ljekara, otišla u apoteku, kupila mast za opekotine, namazala dječaka i stavila gazu preko toga. Dok mu je nanosila kremu, primijetila je da mu otpada koža, ali ni pored toga nije dijete odvela u nadležni zdravstveni centar” – priča izvor upućen u istragu.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …