Salva kritika i tobože brige za nedjeljivu i građansku Bosnu i Hercegovinu stručila se iz redova Naše stranke na probosanske stranke pregovarače u Neumu na čelu sa SDA. Upregnuti su Sabina Ćudić, Damir Arnaut, Dino Mustafić…, svako na svome terenu, televizijama ili društvenim mrežama, da bi danas u popodnevnim satima saopćili kako oni nemaju nikakav problem da se udovolji Draganu Čoviću i HDZ-u.

Da, upravo to je saopćeno na zvaničnoj Facebook stranici Naše stranke.

U svrhu propagiranja takvog stava odabran je Branko Češljić, vijećnik Naše stranke iz Općinskog vijeća Kaknja. Otvoreno priznanje da ne vide problem u formiranju trećeg entiteta uvijen je u naizgled naivni i dobronamjerni “svjetlucavi celofan” priče o suživotu.

– Nešto spominju ovaj treći entitet da bi napravili. Meni svejedno, ja i dalje ostajem živit sa svojim muslimanima – najradije s njima, pa mojim pravoslavcima i katolicima kako sam i navikao – stoji u objavi.

Dakle, Češljić ovo nije objavio na privatnim nalozima društvenih mreža, nego je to objavila Naša stranka na zvaničnoj stranici, što znači da je to stav i Naše stranke u cijelosti.

Tako je priča Naše stranke o građanskoj BiH, državi bez apartheida i ostalim principima za koje se navodno bore konačno dobila svoj epilog – treći entitet može, njima je svejedno.