fbpx
Srijeda , 29 Maja 2024

U BiH danas slaba kiša ili snijeg, temperature i do -8 stepeni

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2 stepena, na jugu zemlje do 3 stepena

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje prije podne.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u nizinama se očekuje slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Bez padavina na jugu zemlje. Tokom noći na subotu slabije snježne padavine u Bosni i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2 stepena, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu naoblačenje prije podne. Prolazno slaba kiša ili susnježica od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Krajem dana se očekuje slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko -5, a najviša dnevna oko 2 stepena.

Pod uticajem promjene vremena, povećane naoblake i padavina, većina stanovništva bit će lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Sa jačanjem osjeta hladnoće, opšta slika će se postepeno, do kraja dana, pogoršati u gotovo cijeloj zemlji. Moguće su meteorpatske reakcije poput reumatskih bolova, dekoncentracije, malaksalosti, nervoze, u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u Bosni, na jugu stabilnije, sa višim temperaturama i ugodnije.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Janko (Franjo) Petrović – Romo sa Otigošća

Preminuo je Janko (Franjo) Petrović – Romo sa Otigošća u 76. godini života. Ukop i …