fbpx
Ponedjeljak , 16 Maja 2022

Dok kanton “gori” zbog gasa i pondera, Edin Forto na skijanju na Alpama

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo iz Naše stranke, nije u Bosni i Hercegovini iako njegov kanton potresaju ozbiljna pitanja i afere, prije svega nestašica gasa, kao i rasprava o ponderima, odnosno zakonu o pripadnosti javnih prihoda.

Forto se, kako nezvanično saznajemo, nalazi na skijanju na francuskim Alpama, a društvo mu pravi najbolji prijatelj načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić.

Zanimljivo je kako je na godišnjem odmoru u ovom osjetljivom periodu već dvije sedmice i ministar privrede Adnan Delić.

Kanton Sarajevo posljednjih dana našao se u fokusu javnosti kada je saopćeno kako Toplane ostaju bez gasa te isključuju grijanje pojedinim naseljima, dok termometar pokazuje i temperature do -20 stepeni.

Premijer nedostaje na jučerašnjoj hitnoj sjednici u Vladi KS (Foto: Vlada KS)
Premijer nedostaje na jučerašnjoj hitnoj sjednici u Vladi KS (Foto: Vlada KS)

U ponedjeljak je i Predstavnički dom usvojio zakonsko rješenje o novoj raspodjeli prihoda u kojoj se Kantonu Sarajevo ukida ponder dva i tako potencijalno godišnje oduzima oko 90 miliona KM.

Vladu Kantona Sarajevo na posljednjim hitnim sastancima nije predvodio njen predsjednik te su je predstavljali ministri iz drugih resora, onih kojima to nije primarna nadležnost.

Uz sve to danas počinje i završna runda pregovora o promjenama Izbornog zakona, a Naša stranka sa svoja tri državna zastupnika ima ulogu u tom procesu te i tu nedostaje prisustvo njenog predsjednika.

Pročitajte i ovo

Apel: Potraga za konjem u Brezi!

Veterinarska stanica Breza d.o.o. objavila je na društvenim mrežama apel o izgubljenom konju na području …