fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Oglasili se iz PU Istočno Sarajevo: Evo šta se događalo na Trebeviću

Na Facebook profilu Bajro Čavčić objavio je kako je na Trebeviću doživio neprijatnost od policijskih službenika Istočnog Starog Grada, jer je sa djecom obavljao namaz na javnoj površini.

Istakao je kako su on i Semir Vatrić dobili su prekršajnu prijavu od policije Istočni Stari Grad, stanica Trebević, jer su sa djecom koju su odveli na izlet na Trebević obavljali namaz, a objavio je i prekršajni nalog.

“Moj prijatelj i ja i preko 20-oro djece otišli smo na zajednički izlet na Trebević. U 12h smo obavili podne namaz na javnoj površini vodeći računa da nikome pri tome ne smetamo. Nakon namaza krenuli smo kući, a dva policijska službenika su nas presrela i počela legitimisati.

Policijski službenici su izdvojili mene i mog prijatelja Semira Vatrića prof. teologije. Pitali smo zašto nas legitimišete, na sta smo dobili veoma iznanđujući i bezobrazan odgovor:” Nepristojno ponašanje – Obavljanje namaza” kao što stoji i u prekršajnom nalogu koji ćemo prikazati. Jedan od policijskih službenika je rekao da je to na njihovoj teritoriji zabranjeno”, između ostalog, napisao je Čavčić.

U međuvremenu su se oglasili i iz Policijske stanice Istočno Sarajevo.

“Na lice mjesta izašli su poliicijski službenici i zatekli lice inicijala B. Č. kojem su izdali prekršajni nalog iz člana 7 Zakona o javnom redu i miiru, ako i i lice S. V protiv kojeg će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog vrijeđanja, budući da je vrijeđao jednog od građana. Napominjemo, navedana lica nisu lišavana slobode”, rekao je načelnik Sektora policije PU Istočno Sarajevo Milan Čvoro za RTRS.

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …