fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Asim iz Živinica godinama gradio kuću, za jednu noć požar sve odnio

Kuću je gradio dio po dio, a s uređenjem doma nije prestao ni kada je otišao u penziju. Nedavno je završio renoviranje gornog sprata, gdje je sa suprugom planirao provoditi penzionerske dane.

Preko noći sve otišlo

A onda je sve preko noći uništeno. Goletićevu kuću je 16. januara zahvatio požar koji je u potpunosti uništio krov i gornji sprat kuće.

Međutim, Asim i njegova porodica nisu ostavljeni na cjedilu ni u ovim teškim trenucima. Mještani Nevrenče su odmah pokrenuli akciju za svog komšiju, a uključili su se i Živinički Hunjer, kao i džemat Đurđevik.

U muci se poznaju junaci, a prijatelji, poznanici i svi dobri ljudi su se pokazali na djelu kada su odlučili pomoći porodici Goletić.

– Velika većina vas je upoznata šta se desilo porodici Goletić. U jednoj noći požar im je uzeo 40 godina rada, truda i ulaganja. Allahovom voljom i odredbom stavljeni su na iskušenje ali kako oni tako i mi.

Prije ili kasnije učinjeno dobro djelo vas čeka

“Nije Musliman ko se zanoći sit a komšija mu gladan”, a svako će sebe ovdje pronaći.

Akcija koju smo pokrenuli za njih je indirektna jer pored Hunjera i džemat Đurđevik pokrenuo je akciju. Ali ćemo dati sve od sebe da uradimo što više dobra i u ovoj akciji kao i u svakoj. Prije ili kasnije učinjeno dobro djelo vas čeka – napisali su na svojoj Facebook stranici iz Živiničkog Hunjera.

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …