fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Prva bosanska starleta: Zavela je Al Pacina, Costnera, Bregovića a čak joj ni Papa nije mogao odoljeti!

Mlada djevojka iz Lukavca kod Tuzle, Dijana Bećirović postala je svjetska zvijezda koja je uradila intervjue s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, smuvala Al Pacina, slikala se za Playboy, a nije joj odolio ni Goran Bregović.

Dijana Bećirović oduzimala je dah domaćim muškarcima pozirajući na stranama do tada rezervisanim uglavnom za obnažene američke djevojke.

Karijeru modela je započela još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu nekadašnje Jugoslavije. Ova Bosanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar.

Koliko je bila uspješna u novinarskom poslu svjedoči činjenica da joj je papa Ivan Pavle ll tri puta davao intervju, baš kao i Benedict XVI dok je još bio kardinal. Ostat će upamćeno da je baš ona uradila posljednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Airtonom Senom.

Prvog maja 1994. godine Brazilac je poginuo u udesu tokom Velike nagrade San Marina, a Dijana je dva dana prije toga razgovarala sa njim o pitanjima života i smrti.

  • Pitala sam ga zašto se krsti prije nego što sjedne u automobil i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: ‘Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat?’ ili ‘Da li vjeruješ u život poslije smrti?’ E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svijetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savjest u ljudima. Bio je veoma ranjiv –  prisjetila se prilikom jednog intervjua za bosanske medije.

Arnold Schwarzenegger otvoreno joj se nabacivao, a jednom je ispričala i da su je optužili da je rasturila Bijelo dugme.

  • Živjela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom ‘dugmića’. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste! – ispričala je ona jednom prilikom.

Dijana je prije par godina promovisala knjigu “Dijana”, u kojoj je opisala pikanterije iz ljubavnog života i druženje sa brojnim poznatim ličnostima.

Ona se podsjetila da se Nicki Lauda tukao zbog nje, da je papa Benedikt XVI provozao na Vespi, da su joj se udvarali Rod Stewart i Kevin Costner, i da je pričala sa papom Pavlom ll iako je bila “pijana i u miniću”.

Dijana danas ima 59 godina i već duže vrijeme živi u Los Angelesu.

Svojevremeno se razgolitila za časopis “Start”, kao i za čuveni “Playboy”, a za nju su govorili da je prva jugoslovenska starleta.

Pročitajte i ovo

Ponos BiH: Ismail je trenutno prvi na svijetu u disciplini 50 metara prsno, ubjedljivo najmlađi u kategoriji seniora

Ažurirana je lista seniorskih paraplivača u disciplini prsno na 50 metara, a bosanskohercegovački paraplivač Ismail …