fbpx
Srijeda , 7 Juna 2023

Samo u BiH: Policajac došao zbog preglasne muzike, napao ga vlasnik kafane

Foto: Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Livno u petak su podnijeli izvještaj Kantonalno tužilaštvu u Livnu protiv 38-godišnjeg A. M. iz Livna zbog napada na policajce.

Kako navode iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u četvrtak u ranim jutarnjim satima pripadjici Policijske stanice Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu “Colt” na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna glazba.

Dolaskom na mjesto događaja, policajci obavljaju razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid saradnje, te vrijeđa policajce. Potom je pozvan u PS Livno gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola, nakon čega je uhapšen.

Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policajca je verbalno napao 28-godišnji A. K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički napao 38-godišnji A.M.

Policajci su obojicu sproveli u PS Livno gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su i oni uhapšeni.

Tekom dana je provedena kriminalistička obrada te je A. M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ’napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti’ predan Kantonalnom tužilaštvu u Livnu na daljnje postupanje.
Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila Haša Bulić iz Višnjice

Na Bolji svijet je preselila Haša Bulić iz Višnjice u 75. godini života. Dženaza će …