fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Ljubavni savjeti iz 1894: Daji malo, rijetko i nevoljko

Poznata ženska “izmotavanja” kada je vrijeme za akciju imaju jake korijene, a sudeći po onome što smo pročitali, iza njih stoji knjižica iz 1894. godine.

Iako su neki odlomci iz knjižice “Instruction and Advice For the Young Bride” danas poprilično smiješni, sigurni smo da će se mnogi, bar kroz šalu prepoznati, a tada su predstavljali svojevrsni vodič za ljubavni život mladih žena.

Autorica Ruth Smythers, koja se prozvala “voljenom ženom sveštenika L.D. Smythersa”, muškarce je tada prikazala kao predatore, a žene kao neiskvarena bića koja se svakodnevno suočavaju sa njihovim napadima.

Kako bi se uspješno odbranile i osigurale svoju budućnost, ženama su se dijelili mnogi savjeti, a najveći naglasak bio je na tome da budu “škrte”.

  • Na početku braka seks dva puta sedmično je sasvim dovoljan, a na ženi je da se potrudi da tu brojku vremenom smanji. To može izvesti glumljenjem da je boli glava ili nešto drugo, a može i da se pravi da spava dubokim snom – savjet je iz knjižice.

Stoji i kako se ponašati ukoliko želimo izbjeći poljubac.

  • Ako je muškarac pokuša poljubiti u usta, bilo bi poželjno da žena okrene glavu tako da njegove usne završe na njenom obrazu – piše.

A spomenuli su i kada se najviše isplati svađa.

  • Dobra prepreka je i započinjanje svađe sat vremena prije moguće akcije. To će ga sigurno ohladiti – piše.

Sudeći prema navodima u ovoj knjizi, muškarce nikako ne treba ohrabrivati na seks jer su oni stvorenja koja ga žele prakticirati svakoga dana.

Autorica je posebno upozorila žene kako su muškarci po prirodi perverzni te da im na um padaju razne ideje.

Naglasila je i kako bi posebno trebale biti oprezne pri korištenju “abnormalnih poza” ili “usta na raznim dijelovima tijela”.

Ruth je napomenula kako su priče o intimnim stvarima te gledanje golotinje i sličnih prizora “odvratne navike koje će muškarac steći ako mu to bude dopušteno”.

Ako dođe do intimnog odnosa, autorica je naglasila da bi on trebao da se desi u mraku te da žene na sebi trebaju imati debele spavaćice koje pritom neće skidati.

 

Pročitajte i ovo

Kiša iznenadila posjetioce Zelene pijace u Fojnici: Prodavci zadovoljni interesovanjem, ali se žale na zimske mjesece

Kiša je iznenadila posjetioce Zelene pijace u Fojnici danas, raspršujući gužvu koja obično vlada među …