fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Razija Čolaković savjetuje o seksu u braku: “Ubacite uvijek nešto novo…”

– Ozbiljniji problemi javljaju se, onda kada nestane privlačnosti među supružnicima. A privlačnosti nestane iz milion razloga – piše autorica popularne stranice “Muhabet s Razom”.

– Mnogo vaših poruka dobijem u inbox, postavljate mi različita pitanja, a ja vam često nastojim odgovoriti nekim svojim univerzalnim tekstom, gdje možete pronaći odgovor, piše Razija Čolaković čiji komentar prenosimo u cijelosti:

Seks u braku je veoma često pitanje.

Šta se dešava sa bračnim partnerima kod kojih je intimnost “zakazala” ili je uopće nema? Kako i da li takav brak može opstati? Kako izdržati apstinenciju? Sve počinje od psihičkog, ali i emotivnog stanja jednog od partnera, a koje obično naruši onaj drugi.

Želja za seksualnim odnosom nije ista kod svakog. Kod nekog je taj nagon intenzivan, a kod nekog slabiji. Ali seks u braku je mnogo važan, ako ne i najvažniji faktor za stabilnost bračne zajednice. Ako tu stvari ne “štimaju” onda nigdje štimati neće.

Međutim, partneri imaju problem jer se ne mogu i ne smiju potpuno osloboditi pred onim drugim, te ispričati svoja najdublja maštanja, bez straha od osude ili nekog čuđenja. Također, problem je i taj što mnoge žene, ali i muškarci u braku, ne udovoljavaju željama onog drugog, koristeći razne izgovore.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …