fbpx
Petak , 29 Marta 2024

Učenici o poklonu profesoru koji je dirnuo mnoge: Dostojno čovjeka koji nas je četiri godine odgajao

Učenici četvrtog razreda, B odjeljenje Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, svom profesoru matematike i razredniku hafizu Vedadu Jupiću poklonili su putovanje na umru.

Učenici su hafizu Jupiću pripremili iznenađenje, o čemu je za Preporod.info govorila učenica Fatima Huseinspahić.

– Razmišljajući šta bi bilo dostojno čovjeka koji nas je četiri godine odgajao i bio nam prvi za sve, došli smo na ideju da mu poklonimo umru – put ka najljepšem dunjalučkom odredištu. Odlučili smo da to uradimo u vidu akademije, koja je uobičajena za Medresu. Sve je išlo spontano, jedno za drugim, isprepleteno različitim osjećajima. Taj dan će nam svima ostati u lijepom sjećanju. Prateći ovaj događaj dovom Uzvišenom, molimo Ga da umra bude primljena našem razredniku i da bude ovo sebeb drugom hajru ako Bog da – ispričala je Fatima.

Hafiz Jupić je ovim povodom za Preporod.info naglasio kako se još kao učenik Medrese uvjerio da je to posebna škola, sa posebnim profesorima ali i učenicima, od kojih se može očekivati svako dobro.

– Danas se to samo potvrdilo. Najveće priznanje koje profesor može dobiti jeste priznanje njegovih učenika, a kada je to priznanje sebeb posjete najčasnijih mjesta na dunjaluku, onda su osjećanja posebna. Zahvalan sam svojim učenicima na tome i molim Allaha da ustraju na dobru i da u svojim životima uvijek budu promotori dobra – poručio je.

Učenici su program, pripremljen za hafiza Jupića, otvorili učenjem Kur’ana, a nakon toga su mu dali pismo u kojem je pisalo sljedeće: Dragi naš razredniče, isto onako kako smo mi Vama bili prvi i Vi ste nama u ove četiri godine bili prvi. Prvi koji nam je pomogao, koji nas je savjetovao kao svoju djecu. Prvi kojem smo išli kada bi nas nešto mučilo, prvi kojem nije bilo teško biti insan. Allah Vas nagradio za ove godine koje smo proveli zajedno. Nadamo se da ćemo ostati zapamćeni po dobru. Molimo Uzvišenog da nagradi Vaš trud na onom svijetu, a za ovaj se ne sekirajte jer Vas čuvamo u dovama. U znak zahvalnosti na divnim uspomenama osjećali smo dužnost da se obistini ono “na Ćabi se oglasili”. Iz istog razloga sjetite nas se barem na sekundu na najljepšem mjestu na cijelom dunjaluku.

Dok je hafiz Jupić čitao šta su mu napisali, njegovi učenici su počeli učiti ilahiju “U Medinu pošao bih”.

(Preporod.info)

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …