fbpx
Srijeda , 8 Maja 2024

Fond za zaštitu okoliša za tri projekta u Fojnici izdvojio 145.000,00 KM

Jučer smo pisali da je Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, na prijedlog direktora Fonda, na 14. sjednici održanoj 23.12.2021. godine, donio Odluku o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH na osnovu provedenog Javnog konkursa.

Tematizirali smo Udruženje “Cekoor” koje je za projekat vezan za Prokoško jezero dobilo sredstva u iznosu od 64.000,00 KM.

Pored ovog projekta, sredstva iz Fonda su dobila još tri projekta, a koji su vezani za Fojnicu.

Opština Fojnica je za projekat: „Izgradnja fekalne kanalizacije u naselju Trošnjik – Opština Fojnica“ dobila sredstva u iznosu do 70.000,00 KM.

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin je za projekat: „Poboljšanje EE stambenih objekata u lokalnoj zajednici “JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidnih lica Drin” kroz implementaciju mjera podloženih auditom“ dobio sredstva u iznosu do 50.000,00 KM

Asocijacija privatnih šumoposjednika SBK je za projekat: „Identifikacija, mapiranje i saniranje odabranih deponija otpada koje se nalaze na šumskom zemljištu na području Općine Fojnica i Jajce“ dobilo sredstva u iznosu od 25.000,00 KM.

Pročitajte i ovo

Nesreća kod Kiseljaka: Sudarila se dva vozila, velika materijalna šteta

Večeras, u mjestu Jehovac kod Kiseljaka, dogodila se saobraćajna nesreća. Nesreća se dogodila oko 20 …