fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Strpite se još malo! Sladić najavio vremenske prilike u BiH i novi snijeg…

Sudeći po prognozi meteorologa Nedima Sladića, gradovi u BiH neće zabijeliti prije 5. januara što znači da bi bez snježnog pokrivača trebali dočekati 2022. godinu.

“U duhu Nadrealista samo ćemo ovo malo modifikovano reći: snijega prolazno može biti 29.12. na planinama (iznad 1600 metara visine), a onda snijega nema. More bit’ bidne, ali zasad (većeg) nema. Natprosječna toplota nevjerovatno dominira među članicama s obzirom na to šta se polovinom mjeseca crtalo. Presmiješno, a u isto vrijeme i pretužno”, poručio je on.

Sladić je prokomentirao i vrijeme u proteklih nekoliko sati.

“Topla Božićna noć u Bosni i Hercegovini, a temperature su ujednačene, većinom od 10 do 12 °C, na zapadu Bosne su u donjoj granici maksimalne jednocifrene vrijednosti. Hladna fronta se premješta sjevernije od naše zemlje donoseći jugu Mađarske, Prekmurju, Međimurju, Podravini i sjeveru Vojvodine prolazno zahlađenje u narednim satima, pa će u narednoj noći u navedenim područjima biti susnježice, ali i kiše koja se mjestimično ledi u dodiru sa hladnim tlom”, poručio je Sladić.

Pročitajte i ovo

Imenovan privremeni Upravni odbor Zavoda “Drin”

Razješavaju se dužnosti predsjednik i članovi Upravnog odbora u Ustanovi za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu …