fbpx
Ponedjeljak , 24 Januara 2022

Eldin Hodžić optužen za svirepo ubistvo supruge, prijeti mu dugotrajni zatvor

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Eldina Hodžića zbog krivičnog djela nasilje u porodici iz člana 222. stav 6. KZ F BiH, krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. KZ F BiH i krivično djelo kažnjivo po članu 74. stav 1. tačka a) Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Optuženi se tereti da je dana 04.07.2021. godine, oko 17:30 sati, u ulici Mahmuta Bušatlije u Sarajevu, ispred kuće koju su koristili članovi porodice K.A., usmrtio člana svoje porodice koju je prethodno u dužem vremenskom periodu zlostavljao, potom ugrozio sigurnost prijeteći drugoj osobi i bez odobrenja nadležnog organa nabavio i držao vatreno oružje i municiju. Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Eldinu Hodžiću- navodi se u saopćenju.

Eldin Hodžić (35) je iz pištolja brutalno ubio svoju suprugu Almu Kadić (34). Po izvršenju zločina pozvao policiju i kazao im: “Ubio sam Almu, idem da vidim dijete”.

Zločinu su kumovali neraščišćeni odnosi između bivših supružnika koji su bili u razvedeni. Alma je ubijena u kući svojih roditelja u Boljakovom Potoku. Nesretnoj ženi je ispalio hitac u potiljak.

Hodžić je i ranije bio nasilan prema Almi. Dok su živjeli u bračnoj zajednici često ju je fizički maltretirao i koristio je narkotike i odbijao da nađe zaposlenje.

U članu 222. stav 6. Krivičnog zakona FBiH se navodi: Ko usmrti člana porodice i kojeg je prethodno zlostavljao, kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Pročitajte i ovo

Aldin i Dženana sa dvoje maloljetne djece nakon požara ostali bez doma, odmah reagovali iz Pomozi.ba (FOTO)

Porodica Abdić iz Rakovice kod Sarajeva u nedjelju je ostala bez svog doma usljed požara …