fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Prognoza/ Vrijeme naredna tri dana!

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema kraju dana i tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša, a višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren, poslije podne i u večernjim satima sa jakim udarima, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je povremeno moguća slaba kiša. Više padavine u večernjim satima ili u noći sa petka na subotu kad se očekuje susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 5 stepeni Celzijusa.

U subotu 18. decembra, u Bosni i na krajnjem sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslije podne. U ostaku Hercegovini pretežno vedro. U nižim područjima centralne, istočne i sjeverozapadne Bosne očekuje se kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru Hercegovine. Poslije podne prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

U nedjelju 19. decembra, jutro pretežno oblačno. Prije podne razvedravanje u Krajini, a poslije podne i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u istočnim područjima Bosne očekuje se snijeg ili susnježica. U nizinama je moguća i slaba l kiša. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od 0 do 6, na sjeveru, sjeverozapadu i jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak 20. decembra, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni Celzijusa.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …