fbpx
Ponedjeljak , 6 Februara 2023

Otac četvero djece: U Vitezu poginuo radnik “Elektoprivrede BiH”

Nezir Kaimović, elektromonter JP Elektroprivreda BiH – Podružnica „Elektrodistribucija“ Zenica, tragično je stradao 14. decembra prilikom obavljanja radova na uklanjanju kvara na 10 kV dalekovodu Kruščica-Ilidža, lokalitet izvorište Ilidža, općina Vitez.

Jedan član elektromonterske ekipe lakše je povrijeđen.

Iz Elektroprivrede BiH je saopćeno da je Kaimović smrtno stradao u pokušaju uklanjanja stabla koje se pod pritiskom snijega obrušilo na mrežu i izazvalo prekid napajanja. Radovi na otklanjanju kvara na dalekovodu vršeni su u otežanim uslovima na terenu nepristupačnom zbog velikih nanosa snijega.

U saopćenju se navodi da su uviđaj na mjestu nesreće obavili službenici Policijske uprave Travnik i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Nezir Kaimović, rođen 1967. godine u Travniku, u Podružnici „Elektrodistribucija“ Zenica – Služba za priključenja Travnik, radio je od 1989. godine na poslovima vkv elektromontera. Živio je u rodnom gradu sa suprugom i četvoro djece.

Proteklih dana elektromonterske ekipe JP Elektroprivreda BiH intenzivno su radile na otklanjanju kvarova na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži koje su izazvali teret vlažnog snijega i jak vjetar lomeći stabla i rušeći stubove nadzemne mreže što je izazvalo prekide u snabdijevanju električnom energijom. Zbog vremenskih neprilika, pristup elektromonterskih ekipa mjestima kvara bio je otežan – navodi se u saopćenju Elektroprivrede BiH.

Pročitajte i ovo

Detalji tragedije u Zenici: Nakon roditelja, život sebi oduzeo i Emrah Kulačić

Još jedna tragedija u Zenici obilježila je nedeljno večer. U Klopčama je 15-godišnji mladić oduzeo …