fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Drama u bh. gradu: Psi lutalice izujedali dječaka (11), završio na hirurgiji

Čopor pasa lutalica napao je 11-godišnjeg dječaka u Prvomajskoj ulici u Sanskom Mostu dok se vraćao iz škole, a mališan je tom prilikom zadobio ozbiljne povrede zbog kojih je zbrinut najprije na hirurgiji, a potom na pedijatrijskom odjelu Opće bolnice u Sanskom Mostu.

Dječakov otac Mirza Seferović na Facebook profilu podijelio je ovu priču koju je ispričao za ‘Vijesti iz Sanskog Mosta‘.

Kako kaže otac, sve se dešavalo na glavnoj ulici. Nakon napada pasa, dijete se uspjelo javiti roditeljima, nakon čega je prevezeno prvo na hirurgiju, zatim pedijatriju Doma zdravlja, a potom u Bihać u Zavod za javno zdravstvo radi vakcine.

Povrede bi bile puno veće da gospođa, kojoj i danas ne znam ime, a potrudit ću se da saznam i zahvalim joj se, nije uspjela da mu odbrani lice i ruke. Ovom prilikom joj se zahvaljujem kao i službenicima PU Sanski Most a isto tako sve kritike na inspekcijsku službu, šintorsku službu, te veterinarskog inspektora koji nisu ništa uradili a po protokolu su bili dužni”, kazao je dječakov otac.

Čopor pasa napao dječaka - undefined
FOTO: Facebook: Čopor pasa napao dječaka

Kako kaže, slijedi pravna borba.

Iskoristit ću sve pravne mogućnosti kako bi se ovome stalo u kraj. Postoje informacije da je ovakvih situacija mnogo više, ali ne izlaze u javnost, jer su ljudi u strahu od reakcija. Ja nisam jedan od tih, želim da se napokon zaštite svi građani opštine a posebno djeca, koja zaslužuju imati bezbrižno djetinstvo. Mnogo je azila i nekakvih udruženja u Sanskom Mostu koji u tome vide samo novac”, dodao je ogorčeni roditelj.

Čopor pasa napao dječaka - undefined
FOTO: Facebook: Čopor pasa napao dječaka

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …