fbpx
Četvrtak , 20 Januara 2022
Reumal

Za regulaciju rijeke Šćone: Vlada SBK izdvojila 65 hiljada KM

Vlada SBK utvrdila je Prijedlog Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2022.godinu u iznosu:

Prihodi ……………………. 239.967,816 KM
Rashodi…………………… 239.967,816 KM.

Utvrđeni Prijedlog Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2022.godinu dostaviti će se Skupštini Srednjobosanskog kantona na razmatranje i usvajanje.

 

Utvrđen je i Prijedlog zakona o izvršavanju Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2022. godinu u istovjetnom tekstu koji je predložen od strane Ministarstva finansija. Utvrđeni Prijedlog zakona o izvršavanju Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2022. godinu dostaviti će se Skupštini Srednjobosanskog kantona na razmatranje i usvajanje.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada SBK je donijela slijedeće odluke:
– Odluka o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa i kriterija utroška sredstava u poljoprivredi – primarna poljoprivredna proizvodnja u iznosu od 72.752,10 KM. Naznačena sredstva utrošiti će se za isplatu poljoprivrednim proizvođačima za proizvodnju kupusa.
– Odluka o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa i kriterija utroška sredstava u poljoprivredi – primarna poljoprivredna proizvodnja u iznosu 110.000,00 KM. Naznačena sredstva utrošiti će se za isplatu poljoprivrednim proizvođačima za izgradnju štalskih objekata.
– Odluka o izdvajanju sredstava iz Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2021.godinu za realizaciju sufinansiranja projekata „Regulacija rijeke Šćone“,općina Fojnica u iznosu od 65.000,00 KM. Naznačena sredstva doznačiti će se poduzeću JKP „Šćona“ d.o.o. Fojnica.
– Odluka o izdvajanju sredstava za provođenje Programa, poticaji vodoprivredi, sa kriterijima o utrošku sredstava za 2021.godinu u iznosu od 2.000.000,00 KM iz nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Naznačena sredstva utrošiti će se za pomoć jedinicama lokalne samouprave u realizaciji projekata iz oblasti vodoprivrede (finansiranje/sufinansiranje).
– Odluka o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa i kriterija o utrošku sredstava iz Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2021.godinu u poljoprivredi (interventna sredstva) u iznosu od 168.600,00 KM. Naznačena sredstva utrošiti će se za pomoć poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje štete kao i za poboljšanje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Pročitajte i ovo

Gideon Greif priznao grešku: U Srebrenici ubijeno 8.000 Bošnjaka

Izraelski historičar i predsjednik komisije Vlade RS koja je sačinila kontroverzni izvještaj o stradanjima u …