fbpx
Utorak , 16 Aprila 2024

Bh. skijašica Muzaferija o uspjehu karijere: Kada sam ušla u cilj nisam mogla da vjerujem

Sa startnim brojem 51 došla sam do 18. mjesta. Kada sam sam ušla u cilj, zaista, nisam mogla da vjerujem, jer su ovo zapravo moji prvi bodovi u Svjetskom kupu, rekla je za Anadolu Agency (AA) Elvedina Muzaferija (22), najbolja bosanskohercegovačka skijašica od nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1992. godine, nakon što je danas ostvarila najbolji plasman za svoju državu u superveleslalomu Svjetskog kupa.

Talentovana Muzaferija, s vremenom 59,41 sekundi, osvojila je 18. mjesto na zahtjevnoj skraćenoj stazi u St. Moritzu (Švicarska) te tako osvojila 13 bodova što je njen najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu. Za pobjednicom Italijankom Federicom Brignone kasnila je 1,6 sekundi.

”Ovo je mojih prvih top 20. Mislim da je ovo najbolji rezultat, zapravo, jeste najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu u povijesti, od nezavisnosti i jako sam sretna zbog toga”, istakla je Muzaferija, dodavši:

”Odlična najava za početak sezone, pogotovo jer je olimpijska.”

U februaru ove godine u Cortini d'Ampezzo bila je 16. u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu i mnogi joj predviđaju zavidnu karijeru u narednom periodu.

U Skijaškom/Smučarskom savezu Bosne i Hercegovine vjeruju da će Muzaferija nastaviti osvajati bodova ove sezone u Svjetskom kupu, ali i da može napraviti zavidan rezultat i na 24. po redu Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, koje će se održati od 4. do 20. februara 2022. godine.

Anadolu Agency

Pročitajte i ovo

Upaljen narandžasti meteoalarm u BiH: Vjetar će na momente biti i olujan

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje …