fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Sutra dženaza mladićima koji su život izgubili u saobraćajnoj nesreći sinoć

Trojica mladića iz Donjeg Vakufa poginula su u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnom putu kod Bugojna, a tri osobe su povrijeđene.

U nesreći koja se dogodila u srijedu navečer oko 22 sata na magistralnom putu M-106 Donji Vakuf – Bugojno učestvovala su dva putnička motorna vozila, VW Golf u kojem se nalazilo pet osoba te putničko motorno vozilo Fiat, za čijim volanom je bio A. Đ. iz Jablanice.

Jednom od stradalih, tačnije Džejlanu Elkazu, dženaza će se obaviti sutra(10.12.) ispred Handanija džamije u mjestu Prusac kod Donjeg Vakufa. Sutra je dženaza i Šeho Aliji i Dogan Eldinu u 14:30 sati u mjestu Kutanja Općina Donji Vakuf.

Usljed još uvijek nerazjašnjenih okolnosti došlo je do sudara u kojem su poginuli suvozači iz Golfa Džejlan Elkaz, (1997.), Alija Šeho (mldb) i Eldin Dogan (mldb), dok su povrijeđeni vozač (mldb) i suvozač Z. B. (2003.) iz Golfa, kao i vozač Fiata A. Đ. (1963.).

Za volanom Golfa bio je maloljetnik rođen 2004. godine, koji nije imao položen vozački ispit, a mladići su se vraćali kući nakon noćnog izlaska.

 

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …