fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Cijela Bosna će ponovo zabijeliti od snijega: Evo gdje će najviše padati

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -11 stepeni, Ivan-sedlo -9, Bugojno i Livno -7, Drvar, Sokolac i Zenica -6, Bihać, Sarajevo i Tuzla -5, Banja Luka, Grude, Jajce i Sanski Most -4, Prijedor -3, Bijeljina, Gradačac i Trebinje 1, Mostar i Neum 3 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u našoj zemlji sunčanije prije podne. Po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti magle ili niskih oblaka. Postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na četvrtak uvjetovati kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. U noći na četvrtak jugo će jačati i očekuju se jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Sarajevu malo do umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nakon stabilnijeg i pretežno sunčanijeg prijepodneva, opšta slika će se postepeno pogoršavati. Tokom jutarnjih sati neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da će temperature opasti, nakon vedrije noći. U ostatku dana, sa nadolazećom promjenom vremena, kod osjetljivih osoba će se pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Djelimično će otopliti, što će malo ublažiti negativne efekte prolaska ciklone. Moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, sa jačanjem juga, u noći problemi sa snom.

Objavljena prognoza za naredna tri dana:

ZA 9.12.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U noći na petak snijeg i susnježica i u nizinama Bosne. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U jutarnjim satima će biti jakih udara juga. U sjevernim područjima vjetar je slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni.

ZA 10.12.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa padavinama prije podne. Većinom će padati snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje kiša. Vjetar većinom slab južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

ZA 11.12.2021 (Subota)., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni se očekuje susnježica i snijeg. Kiša na jugu. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …