fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Preživjela strahote rata u Bosni: Sada je jedna od najuspješnijih Bosanki u Americi

Senada je kao 18-godišnjakinja spas našla preko okeana u Americi, gdje je danas jedna od nauspješnijih agentica za prodaju nekretnina.

Još kao 14-godišnjakinja Senada Adžem upoznala je, nažalost, strahote rata koje su je zadesile u Bosni i Hercegovini. Dvije godine od početka rata njen otac je ranjen, a Senada je morala pronaći bilo kakav posao.

Rođena Goraždanka cijeli rat je provela u Sarajevu, a potom je kao 18-godišnjakinja iskoristila priliku koja joj se pružila, te se potpuno sama otisnula u SAD kako bi studirala. Bilo je to 1996. godine.

U SAD-u je pohađala koledž na Graceland Univerzitetu u Iowi.

  • Velika prilika pružila mi se kada američki ambasador u našoj zemlji John Menzies odlučio da nagradi dva učenika stipendijom u Americi. Moj angažman u Domu za djecu “Ljubica Ivezić”, kao i u bolnici Koševo primijetili su UN službenici i odlučili me nominirati. Dobijanje stipendije bio je jedan od najljepših i u isto vrijeme najtežih momenata u mom životu: Ostaviti porodicu o kojoj sam se brinula ili s 200 dolara u džepu otići u Ameriku i ostvariti svoj san? Situaciju nisu nimalo olakšali brojni porodični prijatelji koji su govorili da ne bih trebala ići, jer šta će jedna djevojka sama u Americi? Na kraju, izbor je bio jasan: Porodici sigurno mogu više pomoći sa završenim fakultetom u Americi – kazala je Adžem, piše LadiesIn.

Danas je jedna od nauspješnijih agentica za prodaju nekretnina. Izvršna je direktorica u kompaniji „Douglas Elliman Real Estate“, redovno komentira tržište nekretnina na američkim televizijama, te je prepoznatljivo lice popularne emisije „The Secret Life of Super Rich“ mreže CNBC.

Njenu stručnost potvrdili su i “The New Times” i “Wall Street Journal”, proglasivši je nacionalnim ekspertom za prodaju nekretnina.

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …