fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Porijeklom iz naše domovine: Lijepa Zana Bajrić, američka advokatica “Negatorima genocida zabraniti vize za SAD”

Zana Bajrić je kao djevojčica, zajedno sa roditeljima protjerana iz Bosanske Dubice, ali nije zaboravila na Bosnu i Hercegovinu. 

Veoma je aktivna u humanitanim i drugim aktivnostima bh. zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama. Ona je danas američka advokatica, bosanskih korjena koja živi i radi u Iowi.

“Obratila sam se senatoru Chucku Grassleyju u vezi sa posjetom Željke Cvijanović SAD. Odgovor nije adekvatan, jer joj je trebala biti odbijena viza za SAD. Ona otvoreno odbija da se pridržava zakona i negira genocid u Bosni i Hercegovini, pa je dopuštati joj da posjeti SAD suprotno principima demokracije”, napisala je na svom Facebook profilu Zana Bajrić.

Povodom posjete predsjednice bosanskohercegovačkog entiteta RS Željke Cvijanović SAD-u, Zana se obratila senatoru Grassleyju sa zahtjevom da se angažira na tome da se ne odobri viza osobi koja negira genocid u Srebrenici.

Hvala što ste mi skrenuli pažnju na posjetu predsjednice RS Željke Cvijanović Washingtonu. Razumijem Vašu zabrinutost zbog toga i saglasan sam da bi američki zvaničnici trebali poslati zajedničku poruku da su negiranje genocida i prijetnje napretku neprihvatljive”, napisao je u odgovoru senator Grassley.

 

 

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …